Explore Alaska with Gustav

Den här bloggen kommer att följa mig och mina galna äventyr under tiden som jag är på utlandsstudier i Alaska, Fairbanks.

Birch Hill & Skiland

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit ute på ännu ett äventyr. Den här helgen var dock inte lika spännande och adrenalinfylld som de andra helgerna. Eftersom grabbarna drog iväg på en glaciärtur så stannande jag hemma och tog hand om tjejerna Kristin och Torhild, eller rättare sagt så tog de hand om mig. De lagade middag åt mig och när de märkte att jag var måttligt irriterad över hur dåligt glid det var på mina hyrda fiskfjällsskidor så fick jag byta skidor med dem. ;)
 
I lördags var vi ute i Birch Hill, ett rekrationsområde där du finner ett par mils preparedade skidspår och en massa björkar. Skidspåren var riktigt fina och björkskogen var fantastisk fin. Vi åkte 10 km och vi mötte inte en enda på skidor så det förklarar väl hur stort intresset för skidåkning är bland amerikaner. 
 
Två lyckliga tjejer som får gå på fjällskidor. Tänkt vad de har längtat. 
 
För er som har ett skogligt öga så ser ni säkert att det skymtas en del inslag av asp bland björkarna. 
 
På hemvägen hittade Torhild en kompis, kanandagåsen Mårten. 
 
Idag besökte vi Skiland. Skiland som är känt för att de har Nordamerikas norraste stolslift, som de beskriver nedan. The "Silver Star" Double Chairlift- the farthest north chairlift in North America - and maybe the world!
 
Maybe the world vet vi som plugat i i Luleå är felaktigt eftersom att Riksgränsen ligger länge norrut än Skiland. 
 
Det var riktigt roligt att äntligen testa de nya skidprylarna i pisten, har än så länge bara kört offpist med den nya utrustningen. Skidorna fungerade riktigt bra i pisten, helt klart över förväntan.
 
Tjerna fascineras över att åka i liftsystem, för vissa var det första gången de åkte stolslift!  
 
När de väl insåg att det här med stolslift var "kjempebra"och man slipper allt slit med att ta på och ta av stighudar så var det glada miner hos damerna.
 
 
 
Jag var tvungen att ta en bild på denna vackra byggnad, liftbyggnaden. I bakgrunden ser ni kraftverket som driver stolsliften, en hederlig gammal traktormotor. 
 
I en av backarna hittade vi en riktigt shysst bänk, dock var den lite svajig. 
 
 
 
Dagens lunch intogs på den här vackra klippavsatsen. 
 
Eftersom att jag aldrig själv får vara med på kort då oftast jag är fotograf så får man passa på att ta en "selfie" när tillfälle ges! Som ni ser på bilden så är även hjälm införskaffad till denna helg, näst på inköpslistan står googels.