Explore Alaska with Gustav

Den här bloggen kommer att följa mig och mina galna äventyr under tiden som jag är på utlandsstudier i Alaska, Fairbanks.

Guldet blev till sand!

Kategori: Allmänt

Vi har låmnat Salt Lake City och rör oss mot Las Vegas. Först körde vi inom Zion National Park. Vi klättrade upp på en topp för att kunna få en bra vy över parken.
 
Äntligen har jag sett en vild kaktus.
 
Vi åkte vidare till Coral Pink Sand Dune, sanden var inte rosa utan mer orange. Väldigt finkornig sand som påminde om guld. Jag är glad för att vi inte har denna i Virestadssjön, för det har ett riktigt otyg att bli av med. Sanden fastnade överallt både i öronen, håret och innanför strumporna i skorna.  
 
 
Därefter åkte vi till Gran Canyons norra sida.
 
 
Anders kom på den geniala idén igår att gå från Gran Canyons norra till södra sida, det var bara 37 km och först 2000 höjdmetrar ned för att sen återta dessa 2000 höjdmetrar upp. Jag har lite ont i tån så jag avstod från äventyret och sen vet jag med mig att mitt huvud inte skulle klara av att gå så långt, även om kroppet klarar det. Det hade nog blivit bra många fula ord om jag skulle korsa parken i denna hetta, det är 30 grader varmt. Anders lämnade tältet klockan 4 i morse och nu ska jag köra runt och hämta honom. Det tar 4 timmar att köra runt men först ska jag försöka få mig en dusch på campingen bredvid. 
 
Inte dumt att "tjuvcampa" utanför campingområdet för att få lite bättre utiskt. Tyvärr så vaknade jag kvart över sju av en åsneflock. De anordnar åsneridning och det kom en grabb med 50 åsnor på morgonen förbi tältet.
 

KOMMENTARER:

  • Mamma säger:
    2014-06-30 | 19:27:50

    Hur långt har ni kört sen ni lämnade Fairbanks och universitetet? Det måste vara en riktigt rejält sträcka.

    Svar: Det är en sträcka, 1700 mil sen den 12 maj och än är det inte slut. ;)
    Gustav Svensson

Kommentera inlägget här: